Over mij…

 

Modeltekenen 16 sept 16

Voor ik aan de kunstacademie begon in 2015, schilderde ik met acryl en gebruikte voornamelijk als onderwerp “kinderen aan zee”. Naast schilderen ligt mijn passie bij fotografie en mijn inspiratie kwam voornamelijk van foto’s die ik gemaakt heb van mijn nichtjes tijdens weekenden aan zee.  Ik houd van het onschuldige van kinderen, de kleine mollige lijfjes die zorgeloos spelen langs de waterlijn.

Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar dit onderwerp, maar ik merk dat andere thema’s ook erg interessant blijken te zijn. De laatste tijd ben ik bezig met een serie bloemen op kleine paneeltjes. Hiermee oefen ik wat losser te schilderen omdat ik vaak de neiging heb om dingen precies na te willen schilderen, terwijl dit niet altijd mooier is. De inspiratie hiervoor haal ik vooral van Instagram, waar heel veel mooie foto’s met verschillende thema’s  te vinden zijn. Ik gebruik vooral frisse, vrolijke kleuren en hoor vaak van mensen dat dit vooral is wat ze aanspreekt in mijn werk. De kinderen roepen een warme emotie op bij de toeschouwers.

Tijdens de opleiding kom ik met veel andere technieken in aanraking die mij inspireren hier ook bekwaam in te worden.  Ik schilder nu vaak met olieverf, maar vind het ook erg leuk om met Oost-Indische inkt en een rietpen en/of Oosterse penseel  te werken.

Met mijn fotografie zoek ik de schoonheid van dingen die op het eerste gezicht heel gewoon zijn, een deurkruk, een hek, een paaltje, deur, kortom: details..

Ik vind het heerlijk mijzelf te verliezen in mijn werk en kijk er erg naar uit om nieuwe technieken te ontwikkelen en hierdoor mooier en beter werk te kunnen creëren.